Upplev fördelarna med surfskipaddling

En surfski väger mycket mindre än en traditionell kajak och kan därför komma upp i högre hastigheter utan särskilt mycket ansträngning från den som sitter i surfskin. En vanlig surfski väger 9-12 kg och går också lätt att bära på land. På så vis är den enkel att förflytta och förhoppningsvis används den därför mer frekvent.

I hav med lite större vågor glider surfskin enkelt i vattnet och får fart av vågorna. Även i stilla vatten går det att paddla snabbt med en surfski, vilket gör det möjligt att paddla surfski i alla väder och man är inte beroende av höga vågor som man är med vanlig brädsurfing eller kitesurfing. Den främsta anledningen till varför surfskiförsäljningen ökar stadigt i Sverige är att surfskin är säkrare än en traditionell kajak. Kapsejsar du är det enkelt att komma upp på egen hand och paddla vidare.

Viss övning krävs för att lära sig tekniken för att komma upp igen, men när du väl kan den är det lätt. På 30 sekunder är du uppe och kan paddla vidare efter en kapsejsning. Att lära sig paddla surfski går hyfsat fort för de allra flesta. När man paddlar surfski ser man benen och det gör det enklare att arbeta fram ett effektivt benarbete för att komma snabbare fram med surfskin. Nybörjare på surfski bör börja i lugnare vatten för att gradvis ge sig ut på vatten med större vågor. Som du läser är fördelarna med surfski många men den absolut främsta fördelen med surfski är ännu inte nämnd; framförallt är det fantastiskt roligt att paddla surfski!

Samtidigt som du ger dig ut i härlig natur får du bra träning och du utmanar dig själv både fysiskt och psykiskt. Trots att man siter ensam i surfskin betyder inte det att man måste ge sig ut själv och paddla. Det är väldigt roligt att vara ett gäng som paddlar tillsammans och kanske utmanar varandra. Eftersom surfskipaddling går att utföra av de flesta är det en perfekt aktivitet för dig och dina vänner att testa på om ni vi pröva något nytt! Att paddla surfski är alltså fördelaktigt för både kropp och själ.