Boka in en surfsemester

Sverige har några riktigt bra platser att lära sig surfing. Men vill man testa på ordentliga vågor när man väl blivit lite mer erfaren kan man vilja vända blicken mot andra länder.

Först gäller det att välja plats efter vilken nivå man ligger på. Och då gäller det att vara ärlig med sig själv och inte gå efter vad man tror sig själv kunna klara av. En utmaning kan självfallet vara roligt, men välj då hellre en plats som kan erbjuda surfing för flera olika nivåer. Tänk dock på att platsen även måste väljas efter vilken tid på året semester kommer att ske. För vissa platser är bästa surfing säsongen mellan maj och oktober medan andra destinationer ser de bästa vågorna mellan januari till juli. Beroende på vilken destination som då lockar mest kan det vara bra att göra lite grundläggande förberedelser:

  • Se till att passet går ut senast sex månader innan hemresan.
  • Kontrollera om det krävs visum av något slag för att besöka landet.
  • Kolla även om några vaccinationer rekommenderas.

Angående pass och giltighetstid är det inte alla länder som kräver sex månader. Men inget land kräver heller längre tid än sex månader så det är det garanterat ok i alla fall. Betyder semestern en lång flygresa kan det vara smart att läsa på sig lite om hur man gör för att minimera effekten av jet lag. Man vill ju maximera tiden man kan ha roligt trots allt. Ett hett tips är också att se till att ta med sig lite underhållning på flyget också. Mobilen kan självfallet vara en fantastisk källa till underhållning och erbjuder allt från video till spännande spelupplevelser. Men lite variation kommer verkligen inte skada.