Planer på en surfresa – se till att packa med allt du behöver

Att åka på surfresa är givetvis väldigt roligt, dock medföljer det klassiska dilemmat med vad man ska packa med sig. Några viktiga saker att tänka på innan du drar fram resväskan är först och främst vart du ska, hur länge du ska vara borta, vilken medeltemperatur ditt surfresmål har och var du ska bo. När du har funderat klart kan du börja lista de saker du tror kan vara behövliga till just din surfresa.

Lite inspiration till din packning

Det är viktigt att du packar ner rätt saker när du ska ut och resa. Solskyddskrämer kan du hitta på nätet. Denna listan med sju punkter vara till stor hjälp.

  1. Solkrämer är väldigt viktigt att komma ihåg att packa med på din surfresa. Skydda dig själv mot solens UV strålar. Solkrämen ska gärna vara vattensäker.
  2. Badkläder som sitter bra.
  3. T-shirts och tröjor som ett överkroppsskydd när du är ute på brädan.
  4. Första hjälpen-kit
  5. Pass, kreditkort och reseförsäkring
  6. Hygienartiklar, gärna någon fuktgivande kräm, saltvatten kan vara mycket uttorkande för huden.
  7. Smartphone ska givetvis med. Observera att varje morgon kontrollera våg- och vindprognosen och håll kontakten med vänner och familj. Glöm inte heller telefonladdaren.

Oavsett om det är din första eller tionde surfresa, så är det alltid bra att skriva en packlista.

Väsentliga saker att ha med på din surfresa

Att packa rätt inför en surfresa är avgörande för att du ska få en smidig och njutbar upplevelse. Här är några tillägg till listan med sju viktiga punkter som kommer att hjälpa dig att vara väl förberedd.

1. Surfbräda och utrustning

Självklart är surfbrädan en av de viktigaste sakerna att packa. Se till att du har rätt typ av bräda för de vågor och förhållanden du kommer att möta. Utöver själva brädan behöver du också säkerställa att du har en leash, vax, eventuellt fenor och andra nödvändiga tillbehör.

2. Surfkläder och våtdräkt

Beroende på vattentemperaturen kan det vara nödvändigt att packa med en våtdräkt. Se till att dräkten passar väl och ger tillräckligt med rörelsefrihet för att du ska kunna paddla och surfa bekvämt. Dessutom bör du ta med dig några extra surfkläder, som rash guards eller surfshorts, för att skydda dig mot solen och eventuella skav från brädan.

3. Skydd för sol och väder

Utöver solkrämen är det viktigt att packa andra solskyddsartiklar. En solhatt eller keps, solglasögon med UV-skydd och en lätt, ventilerad tröja kan hjälpa till att skydda dig mot solens strålar och samtidigt hålla dig bekväm under långa surfpass.

4. Strand- och badutrustning

Förutom surfandet kommer du förmodligen att tillbringa tid på stranden. Packa ner en strandhandduk, en bekväm solstol eller filt, samt några strandspel eller böcker för att koppla av mellan surfningssessionerna.

5. Snacks och vätska

Surfing är en fysiskt krävande aktivitet, så se till att du har tillräckligt med vatten och hälsosamma snacks för att hålla energinivån uppe. Packa gärna med frukt, energibars eller nötter som snabbt och enkelt kan ge dig ny energi under dagen.

6. Kamera eller vattentålig kamerahölje

För att fånga minnen från din surfresa är det bra att ha med en kamera. Se till att den är vattentålig eller att du har ett vattentätt kamerahölje för att skydda den mot vatten och sand.

7. Resepass och dokument

Glöm inte att ta med ditt resepass, kreditkort och eventuella nödvändiga dokument. Se till att de är i ordning och förvaras säkert under resan.