Börja med någon vattensport

Sommaren är på gång och vissa platser kanske redan har fått uppleva riktigt skön värme. Temperaturen kanske inte är perfekt i våra vatten men det kanske inte hindrar dig att börja med någon vattensport. Det finns en hel del roliga sporter att hålla på med både på och under vatten.

Skaffa dig rätt utrustning

Innan sommarsolens varma strålar har gjort det varmt i våra vatten så kan man använda sig av våtdräkter. Dels för att inte frysa häcken av sig när man vågsurfar eller annat som gör att man riskerar hamna i det kalla vattnet. Oavsett vilken vattensport man väljer så är man i behov av produkter som underlättar sportandet. Flytväst något som är en stor fördel att använda sig av oavsett om man seglar, åker vattenskidor eller vindsurfar. Se till att skaffa dig relevant utrustning för den sport som du väljer att hålla på med. Det underlättar och gör det hela mycket roligare om du använder rätt utrustning och produkter.

Stand Up Paddling (SUP)

På senare år så har Stand Up Paddling eller SUP som det förkortas blivit populärare här hemma i Sverige. Det är en bräda som man paddlar med en paddel med ett blad. Sedan 2010 så har sporten vuxit enormt och du kan både köpa SUP produkter och hyra på olika platser i Sverige. En av de stora fördelarna är att alla kan paddla SUP. Det är väldigt stabila brädor som man står på och är man minsta osäker så kan man stå på knä från början. Du får också förutom upplevelsen att glida fram på vatten en bra träning för ben och axlar. Vanligaste paddlingen är plattvattenpaddling men det finns även touring, surf och racing för den mer avancerade.