Prova på vindsurfing

Vindsurfning kombinerar de spännande aspekterna av segling och surfing i en och samma sport. Alla som gillar att ge sig ut på vattnet i olika former bör absolut prova på vindsurfing när årstiden och vädret är rätt.

Som nybörjare är det bäst att hitta någon som erbjuder kurser i vindsurfning. Det finns flera klubbar som arrangerar sådana kurser i Sverige. Mest fördelaktigt är att prova på i lättvind då det inte går lika snabbt och man verkligen kan fokusera på tekniken och balansen. Vindsurfning är också något som hjälper till rent allmänt att bygga upp både balans och styrka i kroppen. Vilket gör det inte bar roligt utan också bra för den som vill förbättra sin balans eller corestyrka. I börjar är det bäst att förbereda sig på att göra framsteg genom upprepade misslyckanden. Men den som inte har något emot att lära sig på detta sätt kommer kunna ha riktigt roligt.

Ett fall i vindsurfning är dessutom något underhållande då man faller mjukt ned i vattnet och sedan kan ta sig upp på brädan igen. Som man övar kommer man kunna få upp farten mer och börja studsa fram över vattnet. Många har jämfört känslan med att åka skidor eller snowboard i pudersnö. Det krävs ofta vind på omkring 8 m/s eller mer innan man kan uppnå denna effekt. Att hitta en bra plats att lära sig vindsurfning är riktigt hjälpsamt. En av de bästa platserna i Sverige sägs vara Haga Park på Öland. Det ligger ligger bara omkring en kvart söder om Ölandsbron och därför en plats man snabbt kan ta sig till genom att först flyga till Kalmar. Viket bara tar omkring en timme från Arlanda. Hösten är den bästa tiden på året för den som vill planera in en resa framöver.