Börja med Stand Up paddling – SUP

Har du alltid älskat sommarutmaningar i sjöar eller vattendrag kanske du har testat paddling. Så kallad Stand Up paddling handlar om att stå upp och paddla, istället för att sitta ner. Den här typen av paddling kommer ursprungligen från surfsport på Hawaii och har därefter utvecklats till helt nya former av vattenaktiviteter. Om du vill testa SUP är det viktigt att ha rätt utrustning.

Kom igång med SUP

Det är viktigt med lämplig utrustning som ger dig förutsättning att komma igång med SUP. Du behöver först och främst en bräda som du kan surfa på. Uppblåsbara brädvarianter finns som enkelt går att packa ned i väskan. När du väl packat upp brädan är den väldigt robust och klarar en tyngd på upp till 135 kilo. Står du på den kommer du ha ett bra grepp under fötterna. Den har också nödvändiga funktioner som gör att du kan fästa tillbehör, exempelvis paddel som du styr med.

Eftersom det inte är varmt och behagligt året runt kan det vara avgörande med vattentäta långbyxor och jacka. Du kan dessutom investera i vattentäta skor som skyddar mot vattenstänk eller om det regnar. Om du vill komma igång med Stand Up paddling kan du hitta bräda och kläder online via Länna Sport.