Börja med segling

Du kanske har ett stort intresse för hav, sjöar och vatten. Du kan ha en dröm att få lämna en hamn på egen hand i en segelbåt och ge dig ut på öppet vatten. Den frihetskänslan kan vara oslagbar. Visst är det så att segling är en stor hobby för många men oftast så blir det en livsstil att hålla på med segling.

 

Köp dig inte en stor segelbåt det första du gör utan lär dig segling först. Kolla upp med någon segelklubb där du bor om det finns kurser för nybörjare där. Det är i den ändan du ska börja. Lär dig att segla är det allra viktigaste innan du skaffar dig en egen båt. Med grundläggande kunskaper om segling så kan du ta dig fram med en båt. Säkerhetstänkandet är bland det viktigaste i segling. Se till att du skaffar dig det som behövs för att kunna vara ombord på en segelbåt. Flytvästen är det allra viktigaste för din säkerhet skull.

Låna någon liten jolle på segelklubben och ge dig ut för att praktisera segling. Ju mer du tränar desto bättre förberedd är du när du väl köper dig din egna segelbåt. Det finns oftast mer kurser att gå för att fördjupa sina kunskaper. Fundera på vilken kurs som kan passa dig bäst. Är det teoretiska eller praktiska kunskaper som du behöver fila på?