Surf i Lommabukten

För den intresserade av Kitesurfing bör genast ta sig till Lommabukten och Lomma Beach som är ett populärt område för för just detta. Det är långgrunt vid Lomma Beach och som kitesurfare brukar säga platt vatten som gör det idealiskt att kitesurfa just där. Med bara en mil från Lund så kan du om du inte bor i området gärna ta dig till Lund enklast med tåg, boka ett hotell i Lund och ge dig iväg så snart du checkat in på hotellet till Lomma och prova på vindarna där.

Väl på plats så kommer du att träffa på likasinnade och du kan även med fördel ta kontakt med Habo Ljung Kite Beach för att få information om stränderna och möjligheterna till Kitesurfing. Är du nybörjare så kanske du vill gång någon kurs för att bättra på dina kunskaper. Möjligheterna är de allra bästa för Kite kring Lomma och Habo så du kommer att få ditt livs upplevelse.

Då landets bästa Kitesurfare söker sig till Lomma Beach så är det självklart att även du måste dit. Du kanske prickar rätt och kommer då det är någon form av tävling för de allra bästa i denna sport. Det brukar kallas för extremsport och det är i och för sig inte så konstigt om det är goda vindförhållanden så kan man få upp bra fart och nå höjder på 15 meter om du är riktigt duktig på din sport.