Välkommen till globalsurfski.se!

Här kan du ta del av all information du behöver veta om spännande vattenaktiviteter exempelvis surfski och paddling. Oavsett om du har testat på vattenaktiviteter innan och vill veta mer, eller om du aldrig har prövat någon vattenaktivitet finns det mycket läsnyttig info på denna sajt.

Det finns mycket att lära om olika vattenaktiviteter, variationerna av aktiviteterna är många exempelvis surfa, paddla, segla och åka vattenskidor är bara några av de aktiviteter man kan ägna sig åt på vatten. Globalsurski.se är främst en sida för surfski, men vänder sig åt alla som är intresserade av vattenaktiviteter. Man kan säga att surfski är både surfing och paddling i ett, eftersom man använder paddling samtidigt som man vill fånga vågor. Därför är surfski perfekt för den som gillar fart, vågor och träning av överkroppen.

Surfski och andra typer av paddling förekommer världen över. Vattenaktiviteter som surfski är oftast mest utbrett i länder som har ett varmare klimat än Sverige såsom Australien och Sydafrika. Trots det finns det finns även passionerade vattenaktivitetsutövare i Sverige som surfar och paddlar i princip året om. När man sitter i surfskin har inte kroppen direktkontakt med vattnet, vilket är en av faktorerna till varför surfski har längre säsong jämfört med andra typer av surfing. Läs vidare för att få veta mer om surfskipaddling och dess fördelar!